Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

TIP:

Pro vás můžeme vyrobit netradiční a originální dárky.

Rychlé dodací lhůty.

 

 

Inzerce:

Splníme Váš sen o bydlení

 

Účinná inzerce pracovních pozic



Máte zájem o reklamu zde? Kupte si levný textový odkaz na této pozici! Inzerujte zde!

Pouze ověřená kosmetika!

Vyzkoušej nebo daruj luxusní kosmetiku za skvělou cenu.


Úvod » SUŠENÁ ŠUNKA JAMON » Šunka JOSELITO Paleta Iberica Gran Reserva 5 kg, Nůž, Stojánek


        

Šunka JOSELITO Paleta Iberica Gran Reserva 5 kg, Nůž, Stojánek

Paleta Iberica de Bellota

img

 

Číslo produktu: 01jam014
Běžná cena 7 400 Kč
Akční cena:
6 960 Kč

do košíku:
  ks  

K šunce je ZDARMA stojánek a nůž

Paleta iberica de Bellota JOSELITO je přední noha z černých polodivokých iberských vepřů.

Paleta se od jamonu liší nejen svoji velikostí, ale také chutí masa. Zatímco jamon je šťavnatější, paleta nabízí škálu různé intenzity chutí a tuk není v tak tenkých žilkách infiltrován do struktury svaloviny. V doznění je paleta lehce nasládlá a velmi delikátní.

Firma Joselito má již více než stoletou tradici ve výrobě jamonu. Celý proces výroby je pod velmi pečlivou kontrolou. Dokonce se říká, že Joselito je takový Dom Perignon mezi jamony. Dokonce se s touhle značkou i spojili a budují spolupráci, stejně tak jako se skupinou Luis Vuitton-Moet-Hennessy.

Šunky Joselito se dnes vyrábí přesně tak, jak je dělali pradědečkové současných tvůrců. Postupem času si získal svojí jedinečností fanoušky nejen ve Španělsku. Je považovám za nejlepší jamon na světě a restaurace a distributoři čekají až dva roky, než si mohou odebrat několik přidělených kusů Joselita.

V 90% restaurací se dvěma a třemi Michelinovými hvězdičkami tento jamon najdete společně s nejlepším šampaňským a kaviárem.

Firma Joselito vlastní tisíce hektarů dubových hájů v oblasti kolem Salamaky, kde se pasou černá polodivoká prasata a žerou žaludy. Firma je téměř posedlá kontrolou kvality života prasat. Iberská prasata žijou tak, jak by žila volně v přírodě. Jsou šťastná, nemají žádný stres. Každé prase má k dispozici cca 3 hektary půdy. Jejich strava je přirozená, protože žerou žaludy a rostliny, které jim chutnají. Žaludy obsahují velké množství mastných nenasycených kyselin, které pomáhají redukovat "špatný cholesterol" a zvyšují hladinu "dobrého cholesterolu", proto je maso z iberských prasat zdravé.

Jak probíhá proces zrání? Kýty se nasolí, ale jen tak, jak je to nejnutnější, proto jsou šunky Joselito označovány za příjemně nasládlé s nízkým obsahem soli. Během zimy probíhá proces zrání společně s větrem a sůl postupně pomalu provokuje uvolňování vody z masa,  na jaře a v létě probíhá proces, který vypadá jako když se jamon "potí". Uvolňuje se tuk a proniká tak do tkáně. Když přijde podzim, jsou jamony vyvěšeny v přírodních sklepích umístěných pod zemí, to zaručuje stálou vlhkost a konstantní teplotu v průběhu zrání. (stejně tak, jako je tomu u vína). Díky takto situovaným sklepům šunky vyzrávají velmi pomalu (minimum pro jamon Joselito jsou 4 roky). Jamon JOSELITO je tady umístěn do té doby, než vyzraje do perfektního stadia pro uvedení na stůl zákazníka v těch nejprestižnějších restauracích světa. Některé jamony jsou označeny za špičkové, ty pak dále zůstávají ve sklepích a vyzrávají dokonce i déle než 7 let. Selekci jamonu JOSELITO provádí Maestro Jamonero jednotlivě u každého jamonu. Jen tak si můžeme být jisti jeho špičkovými vlastnostmi, pro které doslova dobývá celý svět. .. Jamon JOSELITO je nejen chutný, ale i velmi zdravý. Proces zrání šunek JOSELITO je 100% přírodní. Šunky neobsahují žádné přidané látky kromě mořské soli, která funguje jako konzervant. Díky obrovskému podílu žaludů ve stravě prasat jamon obsahuje zdravé mastné nenasycené kyseliny (obdobné těm, které jsou např. obsaženy v olivovém oleji). Pomáhá tedy snižovat cholesterol. Šunky JOSELITO neobsahují ani lepek ani laktózu, takže jsou vhodné i pro lidi se speciálními dietami.

Jamon de bellota se vyznačuje svojí štíhlostí a elegantním vzhledem. U jamonu JOSELITO tomu není jinak.

Tuk je dokonale integrován do struktury jamonu a tvoří tak typické mramorování. Barva jamonu se liší dle části, ze které právě krájíte od intenzivní tmavě červené až po jemné řůžové odstíny. Na patře je šunka lehce nasládlá. (To je dáno nízkým obsahem soli.) s dlouhým příjemným dozněním.

K šunce je ZDARMA stojánek a nůž

Doba zrání šunky: 24 měsíců a více

Hmotnost: cca 5 Kg

Výrobce: JOSELITO (Salamanca, Španělsko)