TIP:

Pro vás můžeme vyrobit netradiční a originální dárky.

Rychlé dodací lhůty.

 

 

Inzerce:

Splníme Váš sen o bydlení

 

Účinná inzerce pracovních pozic



Máte zájem o reklamu zde? Kupte si levný textový odkaz na této pozici!  Inzerujte zde!

Dámské župany dlouhé Široký výběr dámských županů - froté župany, saténové župany pro ženy.

 

120x600

KONTAKTY

TOP DÁRKY
Potřebujete poradit?
Volejte!
tel: 739 490 636
DARKY@a-a.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Akční cena 499 Kč
do košíku:
Akční cena 110 Kč
do košíku:

Akce

Akční cena 9 250 Kč
do košíku:

ANKETA

Kupujete kvalitní dárky?

Určitě vždy Určitě vždy 43% Ano, rád Ano, rád 21% Vybírám si Vybírám si 12% Nemusím Nemusím 24%

Jamon Iberico de Bellota Montesano
španělská sušená šunka, Pata negra
Pro opravdové gurmány- Jamon Iberico de Bellota (Pata negra). Bez přehánění NEJLEPŠÍ ŠUNKA na světě! Co do chuťových zážitků lze srovnat jenom s pravým kaviárem, husími játry a nejlepšími víny. Černá prasata ve vybraných oblastech se krmí pouze žaludy. Zraje 36 měsíců a hmotnost je 7 - 8,5 kg.   Původ: Španělsko Extremadura Výrobce: Montesano
Běžná cena 12 000 Kč
Akční cena 10 999 Kč

Jamon Iberico de Bellota Montesano

Pata negra Joselito byla označena jako bez nadsázky nejlepší a nejdelikátnější jamon na světě. Tuhle šunku nedostanete všude. Vybírají si ji opravdu jen ti největší znalci a nejlepší šéfkuchaři světa, proto se s šunkami Joselito setkáte v Michelinových restauracích a nejlepších prodejnách. Spíše než o značku se jedná o legendu. Jamon iberico de bellota (pata negra) je považována za jednu z
Běžná cena 2 999 Kč
Akční cena 2 899 Kč

JOSELITO Pata negra Gran Reserva, Guijuelo

Držák na šunku profesionální neotočný
Držák na šunku z přírodního dřeva
Profesionální držák na šunku - neotočný.Ideálně upevní jamon serrano nebo jamon iberico při manipulaci. Je elegantně zpracován z krásného robustného přírodního dřeva.Doporučujeme pro Jamon Iberico. Jamon Serrano, Paleta Serrano i Iberico, Pršut, Prosciutto, parmskou šunku. Prakticky veskěré šunky s kostí.Velikost: 45cm/17 cm/26cm. //
Běžná cena 1 990 Kč
Akční cena 1 790 Kč

Držák na šunku profesionální neotočný

 

SUŠENÁ ŠUNKA JAMON se stojánkem a nožem, Dárkový set sušená šunka, Šunka Jamon sleva, se stojánkem a nožem, šunka jamón iberico

 

Jak postupovat při krájení jamonu:

1) Doporučuje se umístit šunku do stojánku a připravit si velmi ostrý nůž na jamon.

2) Dále odkrojte tukovou vrstvu z jedné strany jamonu, nažloutlý tuk je třeba odstranit (bílý lze konzumovat).

3) Krouživým pohybem nože odkrajujte malé a tenoučké kousky šunky do cca 4cm (pokud možno průsvitné).

4) Až se dostanete ke kosti, šunku obraťte a stejným způsobem postupujte z opačné strany.

5) Pokud si přejete, aby Vám Jamón déle vydržel, doporučujeme na odkrajovanou část přiložit odkrojený tuk (bílý) a připevnit utěrkou či hadříkem. Tak předejdete vysychání šunky.

6) Pokud se na šunce objeví plíseň, nepanikařte! Plíseň se považuje za součást přirozeného zrání a je chápána jako pozitivní. V sušárnách po Španělsku naleznete šunky celé pokryté bílou plísní. Doporučujeme přetřít slunečnicovým jedlým olejem, popř. olivovým.

7) Doporučená teplota skladování je 23° C, tedy pokojová.

8) Pro Vaše bezpečí Vás prosíme o zvýšenou pozornost při plátkování! Neopírejte se prosím druhou rukou o kýtu ve směru řezu!

Hledání dle parametrů:

Nejprodávanější produkty v kategorii

 
Španělská šunka Paleta Iberica de Cebo, Montesano 2 990 Kč
Španělská šunka Jamon serrano reserva - dárkový set 2 699 Kč
Jamon Serrano Gran Reserva Montesano de Extremadura - dárkový set 3 790 Kč
Jamon Iberico de cebo se stojánkem a nožem - dárkový set 6 900 Kč
Španělská šunka paleta serrana - dárkový set 1 899 Kč
Profesionální držák na šunku rotační 3 490 Kč
Držák na šunku profesionální neotočný 1 790 Kč
Nůž na šunku dřevěná rukojeť 400 Kč
Stojánek na jamon BASIC 480 Kč
Jamon Iberico de Bellota Montesano 10 999 Kč
JOSELITO Pata negra Gran Reserva, Guijuelo 2 899 Kč
Šunka Jamon Duroc Gran Reserva 8 kg 3 599 Kč
Šunka JOSELITO Paleta Iberica Gran Reserva 5 kg 6 900 Kč
Lanýž Truffa Aestivum plátky 50g 499 Kč
Foie Gras - Husí játra celá s lanýži 190g 999 Kč
Španělská šunka paleta serrana 1 499 Kč
Držák na sušenou šunku 1 190 Kč
Držák na sušenou šunku 1 190 Kč
Držák na sušenou šunku 1 190 Kč
Řadit podle 
Výrobce 

Pro opravdové gurmány- Jamon Iberico de Bellota
Jamon Iberico de Bellota Montesano
Běžná cena 12 000 Kč

Akční cena 10 999 Kč



Pata negra Joselito byla označena jako bez
JOSELITO Pata negra Gran Reserva, Guijuelo
Běžná cena 2 999 Kč

Akční cena 2 899 Kč



Paleta iberica de Bellota JOSELITO je přední noha
Šunka JOSELITO Paleta Iberica Gran Reserva 5 kg
Běžná cena 7 400 Kč

Akční cena 6 900 Kč



Dárkové balení obsahuje: 1x Jamon Duroc reserva
Šunka Jamon Duroc Gran Reserva 8 kg
Běžná cena 3 999 Kč

Akční cena 3 599 Kč



Držák na šunku v profesionálním provedení s
Profesionální držák na šunku rotační
Běžná cena 3 650 Kč

Akční cena 3 490 Kč



Profesionální držák na šunku - neotočný.Ideáln
Držák na šunku profesionální neotočný
Běžná cena 1 990 Kč

Akční cena 1 790 Kč



Úzký dlouhý pružný nůž s dřevěnou rukajetí vhodný
Nůž na šunku dřevěná rukojeť
Běžná cena 500 Kč

Akční cena 400 Kč



Stojánek na šunku neboli držák na šunku. Ideálně
Stojánek na jamon BASIC
Běžná cena 500 Kč

Akční cena 480 Kč



Držák na šunku - neotočný.Ideáln upevní jamon
Držák na sušenou šunku
Běžná cena 1 590 Kč

Akční cena 1 190 Kč



Držák na šunku - neotočný.Ideáln upevní jamon
Držák na sušenou šunku
Běžná cena 1 490 Kč

Akční cena 1 190 Kč



Držák na šunku - neotočný.Ideáln upevní jamon
Držák na sušenou šunku
Běžná cena 1 490 Kč

Akční cena 1 190 Kč


Upevnění jamónu:

Je zcela nezbytné, aby byl jamón v držáku uchycen pevně. Šunku pravděpodobně skrájíte za méně než měsíc, nakrojená kvalitní šunka vydrží ovšem i 2 měsíce.Je třeba zbavit jamón ztvrdlé kůže, zoxidovaného žlutého tuku, případně plísně, která je často přirozenou součástí procesu zrání šunky. V tenkých plátcích odkrajujte svrchní vrstvu silným nožem až k červenému masu. Řez veďte horizontálně. Dlouhým pružným a tenkým nožem na jamon odkrajujte průsvitné plátky jamónu v délce 3-5 cm.

Žlutý tuk a kůži odkrajujte než se dostanete svým řezem do jeho úrovně, ne však více, než je nutné. Dbejte na to, aby plocha řezu zůstala rovná, tj. nikoliv do tvaru U. Rovného tvaru docílíte tím, že po oříznutí plátku jamonu budet pokračovat v řezu, kde jste přestali. Jakmile se dostanete na kost, učiňte kolem ní vertikální oddělující řez, který vám umožní i nadále zachovat rovinu řezu. Plátky kolem vystupující kosti obkrajujte. Jakmile dospějete k hlavní stehenní kosti, otočte jamón a pokračujte stejným způsobem.Jakmile narazíte na kost, oddělte od sebe jednotlivé kosti a maso kolem nich nakrájejte na drobné kostky, které využijete např. při přípravě vývaru.

 

Jamón serrano, italské prosciutto crudo, chorvatský pršut i francouzský jambon jsou vyrobeny z bílých prasat a jedná se tedy o podobný produkt, který se nicméně v chuti i zrání liší. Jamón ibérico je naproti tomu zcela unikátní šunka, neboť pochází ze speciální rasy černých iberských prasat.Proto se vyznačuje výraznější chutí, což vám potvrdí každý odborník na gastronomii.

ROZDÍL VE ZPŮSOBU VÝROBY - Proces výroby je u pršutu, prosciutta a jambonu podobný jako u jamónu ibérico a jamónu serrano. Syrové kýty se zbaví manuálně nebo ve válcovém lisu krve, nasolí se, omyjí a zavěsí do temné místnosti. Rozdíl je ale v podnebí. Italské, francouzské i balkánské podnebí je vlhčí a prosciutto, pršut i jambon si ve srovnání s jamónem udržuje více vody.

DÉLKA ZRÁNÍ - Minimální délka pršutu, prosciutta di Parma a di San Daniele je jeden rok. Délka zrání dosahuje u některých prosciutt až 2 roky, ale většina šunek se suší 12 - 14 měsíců. Oproti tomu nejkvalitnější španělské jamóny serrano pocházející z bílých prasat procházejí procesem zrání 15 - 24 měsíců. Delší zrání a španělské sušší prostředí snižuje obsah vody v jamónu ve srovnání s pršutem a prosciuttem. Vzhledem k podnebným podmínkám a delší době zrání je chuť jamónu intenzivnější a lahodnější. Délka zrání jamónu ibérico je díky větší tukové vrstvě 24 - 48 měsíců, což umocňuje jeho unikátní chuť. A dělá z něj nedostižného šampiona mezi šunkami.

CHUŤ - Chuť italských, chorvatských či francouzských šunek je vzhledem k vyšší vlhkosti méně intenzivní a méně persistentní. Tento rozdíl je zvlášť výrazný ve srovnání s jamónem ibérico.

TVAR - Nejčastěji se setkáte se šunkou s kostí zbavenou kopýtka. Ve Španělsku je naopak nejčastější jamón i s kopýtkem. Prosciutto je zpravidla kulatější než jamón serrano, přičemž nejprotáhlejší tvar má vždy jamón ibérico. Navíc šunka zbavená kopýtka má kvůli procesu vykoštění trosku jiné charakteristiky.

BARVA - díky většímu obsahu vody je prosciutto zpravidla světlejší, růžovější než jamón serrano a jeho barva je více jako"syrové maso". Španělské šunky jsou tmavší a na první pohled vypadají vyzrálejší. Jamón ibérico je ze všech jamónů nejvíce vyzrálý a také nejtmavší.

 

Jak vybrat nejlepší jamón? Přečtěte si několik tipů

1) NEJLEPŠÍ A NEJLAHODNĚJŠÍ ŠUNKA NA SVĚTĚ JE JAMÓN IBÉRICO BELLOTA

Jamón ibérico de bellota je nejlahodnější, nejjemnější, nejšťavnatější a zcela unikátní. Bellota je považována za nejlepší šunku na světě a řadí se mezi ty nejvybranější delikatesy. Pokud chcete to nejlepší, tak si vyberte spíše jamón ibérico de bellota než jamon ibérico de cebo.

2) JAMÓN IBÉRICO DE CEBO JE LEPŠÍ NEŽ JAMÓN SERRANO

Jamón ibérico de cebo je díky genetické výbavě plemena iberského prasete lahodnější a lepší než jamón serrano. Pokud si přejete ohromit svého partnera, klienta nebo udělat radost sami sobě, mějte na paměti, že ibérico de cebo je lepší než jamón serrano. Ale není lepší než bellota.

3) JAMÓN (ZADNÍ KÝTA) JE LEPŠÍ NEŽ PALETA (PŘEDNÍ KÝTA)

Kvalita masa je u zadní kýty - jamónu větší. Také poměr masa na celkové hmotnosti jamónu je o dost větší.  Krájení palety vyžaduje mnohem více zručnost, jelikož se většinu času musíte potýkat s ořezáváním kostí. Mějte také na paměti, že čím menší kus, tím méně masa. Koupí nejlevnějšího - nejmenšího kusu neušetříte, spíše naopak...

4) ČÍM DELŠÍ DOBA ZRÁNÍ, TÍM LÉPE

Pro kvalitu a délku zrání je důležitá hmotnost kýty a množství tuku. Dostatek tuku zabraňuje vysoušení masa a umožňuje ideální pomalé zrání. Kvalitní dlouhé zrání je tedy možné pouze u velkých kýt s dostatečným tukovým obalem. Delší doba zrání garantuje kvalitu produktu. Nejkvalitnější jamóny mají v době prodeje kolem 8kg.

5) VĚTŠÍ KÝTA JE LEPŠÍ NEŽ MENŠÍ

Větší kýta umožňuje delší dobu zrání, což se projevuje na vyváženosti chutí. Další výhodou větší kýty je vyšší poměr masa na celkové hmotnosti a snadnější krájení, jelikož větší kus obsahuje více čistého masa. Větší jamón se také snadněji krájí. Větší hmotnost znamená tedy většinou i nižší cenu za kilogram.



NzYxODI